Change Language|Dutch

Olympus
Workspace

Overzicht

De nieuwe Olympus Workspace-software vervangt Olympus Viewer 3[*]. Deze software ondersteunt diverse stijlen van fotografieworkflows en beschikt over functies waarmee ze voldoet aan de eisen van professionele fotografen. Zo biedt de software bijvoorbeeld een schermindeling die meer aangepast kan worden en een high-speed RAW-voorbeeld.

 • De service om Olympus Viewer 3 te downloaden, is beschikbaar tot 31 maart 2019.

Functies die zijn toegevoegd en verbeterd in versie 1.3

(Upgrade beschikbaar in februari 2020)

 1. Functie om audiogegevens van een opgenomen videobestand te vervangen door audiogegevens met slate tone opgenomen op LS-P4/LS-100 is toegevoegd.
 2. Ondersteunt selecteerbare achtergrondkleur voor het afdrukken van beelden.

Functies die zijn toegevoegd en verbeterd in versie 1.2

(Upgrade beschikbaar in oktober 2019)

 1. Niveau-aanpassing (afstellen) van het effect van het creatieve filter is toegevoegd.
 2. Functie voor meervoudige compositie is toegevoegd.

Functies die zijn toegevoegd en verbeterd in versie 1.1

(Upgrade beschikbaar: juni 2019)

 1. De kracht van de TruePic VIII-beeldprocessor in de camera kan worden gebruikt voor USB RAW-data bewerken, wat een snellere verwerking van RAW-beelden oplevert.
 2. Focusstapeling voor beelden gemaakt in Focus-bracketing is toegevoegd.
 3. Functies die zijn toegevoegd en verbeterd in versie 1.2

Lay-out op maat voor bij uw specifieke workflow

Het hoofdvenster en de zeven verschillende subvensters kunnen op elke door u gewenste manier worden aangepast. De lay-out kan worden aangepast aan uw specifieke workflow. Orden elk venster en vereenvoudig zo het bewerken van foto's of geef het voorbeeldvenster op maximale grootte weer op één monitor van een opstelling van meerdere monitoren.

Windows

Op één monitor te gebruiken

Met meerdere monitoren te gebruiken

Snelle keuze uit een zeer grote hoeveelheid beeldgegevens

100%-vergroting weergeven met één klik

Klik gewoon op een specifieke locatie om naar de 100% vergrote weergave over te schakelen om de focus of details te bekijken. De vergrotingsfactor kan ook worden gewijzigd.

Normale weergave

Vergrote weergave

Selecteer de beste opname met behulp van Lichtvak

Dankzij deze functie kunt u meerdere beelden tegelijkertijd op het scherm laten weergeven. De weergavelocatie kan worden gesynchroniseerd wanneer u specifieke gebieden wilt vergroten om ze met elkaar te vergelijken.

Vijf classificatieniveaus

Vijf classificatieniveaus worden nu ondersteund om opnamegegevens op prioriteit en belang te classificeren. Beelden kunnen volgens classificatie worden gefilterd.

Geavanceerde RAW-verwerking en -bewerking voor professionele fotografen

Olympus Workspace voldoet aan alle behoeften die fotografen hebben door veelzijdige bewerkingsfuncties te bieden zoals RAW-verwerking met gebruik van parameters die men tijdens het filmen kan instellen, handige batchverwerking voor meerdere beelden, en aanpasbare functies.

Inclusief bewerkingsfuncties

Roteren/achteruit, correctie voor bijsnijden/kantelcorrectie, belichtingscompensatie, witbalans, kleurcorrectie (kleurverzadiging, helderheid, kleurschakering), helderheid, nevel verwijderen, tooncurve (niveaucorrectie), licht en schaduw, contrast, kleursaturatie, tooncorrectie, creatieve filter, kleurfilters, nuancecorrectie, vertekeningscorrectie, visoogcompensatie, trapeziumcorrectie, scherpte, onscherp masker, rode-ogencorrectie, videomontage (combineren, snijden, extraheren)

 • Een 64-bit OS en een geheugen van 4 GB of meer zijn vereist voor Opname hoge resol. RAW-verwerking.
 • Een aantal parameters kan niet worden toegepast tijdens de RAW-verwerking.
 • RAW-verwerking kan afhankelijk van de gebruiksomstandigheden meer tijd in beslag nemen dan gewoonlijk.

Twee nieuwe bewerkingsfilters

De nieuwe Helderheid- en Nevel verwijderen-bewerkingsfilters zijn opgenomen in Olympus Workspace. Door middel van Helderheid past u tonen gedeeltelijk aan om schaduwen en de textuur van beelden te verbeteren. Met Nevel verwijderen maakt u beelden die als gevolg van de luchtkwaliteit of zonnestralen troebel geworden zijn, duidelijker.

Helderheid (vóór gebruik)

Helderheid (na gebruik)

Nevel verwijderen (vóór gebruik)

Nevel verwijderen (na gebruik)

Nevel verwijderen (vóór gebruik)

Nevel verwijderen (na gebruik)

Nevel verwijderen (vóór gebruik)

Nevel verwijderen (na gebruik)

Automatisch opnemen van bewerkingsdetail op een beeld.

Olympus Workspace neemt RAW-verwerkings- en bewerkingsdetails zoals het instellen van de witbalans of tooncurve automatisch op. U kunt eenvoudig teruggaan naar oorspronkelijke instellingen.

 • Als u de instelling toepast op het beeld, gebruik dan Exporteren.

Kopieer en plak bewerkingsdetails

U kunt bewerkingsdetails kopiëren en plakken naar geselecteerde beelden. Vier instellingen kunnen met benaming worden opgeslagen.

Batchverwerking

U kunt RAW-verwerkings- en -bewerkingsdetails nu als een batchverwerkingsbestand opslaan en dit bij het verwerken vervolgens openen en op andere beelden toepassen. Batchverwerkingsbestanden kunnen ook op exporteren worden ingesteld om ze in een batch op meerdere bestanden toe te passen.

Gemakkelijk aan te passen functies

RAW-verwerkings- en -bewerkingsinstellingen kunnen alleen op één enkel Favorieten-tabblad worden verzameld.

USB RAW-data bewerken

(Functie toegevoegd in versie 1.1)

Verbind de OM-D E-M1 Mark II via een USB-kabel met een computer om de kracht van de hoogwaardige TruePic VIII-beeldprocessor in Olympus Workspace te gebruiken voor snellere RAW-verwerking. RAW-beelden die zijn opgeslagen op een computer of een SD-kaart en wanneer de OM-D E-M1 Mark II is verbonden met een computer, kunnen worden bewerkt in Olympus Workspace en kunnen snel worden verwerkt.

 • Opgeslagen in JPEG-formaat.
 • Wanneer u overschakelt op USB RAW-data bewerken, worden de bewerkinstellingen uit het vorige venster niet overgenomen.
 • USB RAW-data bewerken is niet beschikbaar wanneer u twee camera's tegelijkertijd verbindt. Ondersteunde camera's zijn de OM-D E-M1X (upgrade naar firmwareversie 1.1 beschikbaar vanaf juni 2019) en de OM-D E-M1 Mark II (upgrade naar firmwareversie 3.0 beschikbaar vanaf juni 2019).

Veelzijdige beeldbewerking

Focusstapeling

(Functie toegevoegd in versie 1.1)

Focusstapeling is toegevoegd om meerdere beelden gemaakt in Focus-bracketing te gebruiken voor het genereren van een enkele afbeelding met een grote scherptediepte. Er kunnen maximaal 999 beelden worden gebruikt voor de samenstelling.

 • Alleen beelden die zijn gemaakt met een lens die Focusstapeling ondersteunt, kunnen worden gebruikt voor een samenstelling.
 • Er is een 64-bits Windows-besturingssysteem vereist.
 • Beelden die kleiner zijn dan 1600 pixels in breedte of hoogte, kunnen niet worden gebruikt voor een samenstelling.

Compositie lichter maken

(Functie toegevoegd in versie 1.1)

Compositie lichter maken is ook toegevoegd voor de compositie van alleen gebieden met veranderingen in de heldere delen van meerdere beelden. Compositie donkerder maken is ook beschikbaar als een optionele instelling voor het samenstellen van alleen de donkere delen van beelden.

Compositie lichter maken

Compositie donkerder maken

Feedback van een professionele fotograaf op Compositie lichter maken

Markus Hulliger

Met deze nieuwe functie kunt u 16-bits compositiebeelden in TIFF- of JPEG-formaat maken van afzonderlijke ORF- of JPEG-beelden. Bovendien blijven alle afzonderlijke beelden binnen handbereik en kunt u ze naar wens gebruiken en verwijderen, waardoor een beeldgeschiedenis wordt gemaakt.

De nieuwe optie Donker frame helpt om ruisonderdrukking en de algehele beeldkwaliteit te verbeteren, en elimineert tijdsbeperkingen tijdens het opnemen.

Met de nieuwste versie van Olympus Workspace kan ik mijn creativiteit vrij laten stromen.

Systeemvereisten

Raadpleeg de downloadpagina voor systeemvereisten van Olympus Workspace.

 • Foto's zijn uitsluitend bedoeld voor illustratieve doeleinden.
 • Schermafbeeldingen op de monitor zijn samengestelde beelden.